Site icon Onlinekasiinoboonused24.com

Kuidas Mängida Blackjacki? Blackjacki reeglid.

blackjack

Blackjack on üks populaarsemaid kasiinomänge maailmas.

Kui tead, kuidas mängida, pakub blackjack sulle suuri võiduvõimalusi ning huvitavat mängukogemust. Selles artiklis vaatame üksikasjalikult läbi erinevad blackjacki reeglid ja käigud, sealhulgas “Six Card Charlie” reegli.

Blackjacki ajalugu

Enne, kui asume reeglite selgitamise juurde, anname ülevaate mängu huvitavast ajaloost.

Blackjack pärineb 17. sajandi Prantsusmaalt, kus see oli populaarne põllumeeste ja jahimeeste seas. Siis ei olnud Blackjack veel selle nimega, mida me täna teame. Küll aga oli sel juba siis huvitav hulk erinevaid reegleid.

18. sajandil levis mäng Euroopasse ja riikidesse nagu Saksamaa, Hispaania ja Itaalia.

Oma tänapäevase nime “blackjack” sai mäng alles 20. sajandil. Nimi pärineb Ameerika Ühendriikidest, kus see sai populaarseks kasiinodes ja kuulus mängijate seas nagu Bugsy Siegel ja Al Capone.

Blackjacki populaarsuse põhjus on lihtne – see pakub head võimalust võita ülisuuri summasid.

Samal ajal on see ka väga väljakutsuv mäng, kuna see nõuab täpset ja taktikalise mängimise oskust. Mängijad peavad olema valmis loendama käike ja mängima teatud protsentides, et võita.

Tänapäeval on Blackjack üks levinumaid kasiinomänge ja seda mängitakse kõikjal maailmas, alates traditsioonilistest kasiinodest kuni internetikasiinodeni. See on ka üks populaarsemaid mänge online-kasiinodes, kus saad mängida oma lemmikmängu mugavalt oma kodus.

Mängu eesmärk

Sinu peamine eesmärk blackjackis on saada oma kaartidega kokku 21 punkti. Ideaalis peaksid seda tegema vaid kahe kaardiga, mis annaks sulle võidu nimega blackjack.

Mängijad mängivad oma käed ükshaaval ja mängujuht mängib oma käed viimasena.

Kuidas võita diilerit?

  1. Pead mängima käe, mis on kõrgema väärtusega diileri omast.
  2. Kui diiler mängib käe, mis on suurem kui 21 (siis läheb ta lõhki).
  3. Kui tõmbad käe, mis on 21 kahe esimese kaardiga, kui diiler sama ei tee.

Kuidas diilerile kaotada?

  1. Kui sinu käe väärtus ületab 21 punkti.
  2. Kui diileri käe väärtus on ringi lõpuks kõrgem kui sinu oma.

Blackjacki eesmärk on pakkuda mängijatele võimalust võita suuri summasid raha ja pakkuda neile lõbusat ja põnevat mänguelamust. See mäng nõuab võitmiseks mängijatelt täpset ja taktikalist mängustiili ning loendamisoskust.

Kui tahad oma Blackjacki mänguoskust järgmisele tasemele viia, peaksid õppima mängu reegleid ja taktikaid ning proovima mängida erinevates situatsioonides. Aga sellest hiljem. Täna teeme selgeks mängu baasreeglid.

Kaartide väärtused

Blackjackis on igal kaardil oma väärtus. Seda on oluline teada, sest see aitab sul teha otsuseid ja saavutada oma eesmärk – saada kokku 21 punkti või võimalikult lähedale sellele.

Näiteks kõik numbrilised kaardid (2-10) on nende numbri väärtused. Näiteks kaks kaarti, mis on numbriga 4, annavad sulle 8 punkti. Kõik pildiga kaardid (kuningas, emans, soldat) annavad sulle 10 punkti.

Äss võib olla nii 1 punkt kui 11 punkti, sõltuvalt sellest, mis sulle sobib paremini.

Kui sul on juba 20 punkti ja sa saad ässa, siis peaksid seda lugema 1 punkti asemel 11 punktina, et mitte lõhki minna. Kui sul on aga vähem punkte, võid lugeda aasi 11 punkti asemel.

Seega, kui sa tahad blackjackis edukalt mängida, pead teadma kaartide väärtusi ning olema valmis neid olukorrale vastavalt muutma.

Üldiselt peaksid olema avatud uutele võimalustele ning tegema otsuseid, mis aitavad sul saavutada oma eesmärki.

Samuti on oluline meeles pidada, et iga mängujuht võib erinevalt hinnata ässa väärtust. Näiteks ühes kasiinos võib aas olla alati 11 punkti, teises aga võib see olla 1 punkt või 11 punkti sõltuvalt mängija valikust.

Seetõttu tasub enne mängimist küsida, kuidas diiler ässa hindab.

Blackjacki maja eelis

Maja eelis on termin, mis viitab kasiino eelisele sinu ehk mängija ees. Maja eelised varieeruvad sõltuvalt kasiinost või online kasiinost. Lisaks oleneb maja eelis ka sellest, kui mitme kaardipakiga mängitakse.

Üldiselt on maja eelis blackjackis madalam kui teistes kasiinomängudes, nagu näiteks rulett või keno, kuid ikkagi on see olemas.

Üldiselt, mida rohkem kaartipakke kasutatakse, seda suurem on maja eelis. Näiteks kui kasutatakse ühte kaartipakki, on maja eelis vaid 0,17%, kuid kui kasutatakse viit kaartipakki, tõuseb maja eelis juba 0,46%-ni.

Seega, kui oled huvitatud madalama maja eelise saavutamisest, tasub valida kasiinod, mis kasutavad vähem kaartipakke. Kuid samas tuleb meeles pidada, et kui mängid blackjacki kasiinos, kus kasutatakse rohkem kaartipakke, on ka sinu võiduvõimalused väiksemad.

Lisaks kaartipakkide arvule mõjutab maja eelist ka teisi faktoreid, nagu näiteks mängu reeglid. Seetõttu on oluline enne mängimist uurida, millised on mängu reeglid ja kuidas need mõjutavad maja eelist.

Maja eelis alati olemas, kuid saad seda mõjutada mängides nendes kasiinodes, mis kasutavad vähem kaartipakke.

Pea meeles, et blackjackis ei ole võimalik 100% alati võita, kuid saad siiski mõjutada oma võiduvõimalusi valides endale sobivad mängutingimused.

Blackjacki võiduvõimalused ja tõenäosused

Keskeltläbi on blackjackis järgmise käega võitmise tõenäosus 42.22%, viigi tõenäosus 8.48% ning kaotuse tõenäosus 49.10%. Kuid nagu mainisime, võivad need tõenäosused erineda sõltuvalt sellest, kui palju kaardipakke mängus kasutatakse.

Ühe kaardipakiga blackjacki mängides on blackjacki saamise tõenäosus 4.83%. Kahe pakiga mängides langeb see tõenäosus 4.78%-ni, kuid kuue pakiga mängides võib see veelgi väheneda, ulatudes kuni 4.75%-ni.

Kuigi vahed ei ole väga märgatavad, on need siiski olemas.

Kui blackjacki saamise tõenäosus kaardipakkide arvu suurenedes väheneb, siis samal ajal suureneb ka tõenäosus saada kokku 20 punkti või rohkem, sõltuvalt kaardipakkide arvust.

Lõhki minemise tõenäosus uue kaardi võtmisel

Uue kaardi võtmisega lõhki minemise tõenäosus sõltub olemasoleva käe väärtusest. Näiteks on tõenäosus lõhki minna 0% kui käe väärtus on 11 või alla selle, kuid tõenäosus suureneb ulatudes 100% -ni, kui käe väärtus on 21. Kui käe väärtus on 15, on lõhki minemise tõenäosus 58% ja nii edasi.

Diileri tõenäosus lõhki minna

Enamikes blackjacki mängudes peab diiler jätkama kaartide võtmist, kuni tema käe väärtus on vähemalt 17.

See tähendab, et diileri tõenäosus lõhki minna sõltub avatud kaardist.

Näiteks on lõhki minemise tõenäosus väga madal (17%), kui avatud kaardiks on äss, kuid tõenäosus suureneb ulatudes 92% -ni, kui avatud kaardiks on 10.

Kui diileril on aga suurem avatud kaart, näiteks 4 või 5, on tema tõenäosus lõhki minna palju suurem, mis tähendab, et mängija võib julgelt rohkem kaarte juurde võtta, ilma et ta peaks kartma lõhki minemise pärast.

Kui mängija otsustab kaarte mitte juurde võtta ning kui diiler lõhki läheb, võidab mängija koheselt.

Nii mängija kui ka diileri tõenäosused võivad varieeruda, kuid nende teadmine aitab mängijal paremini mängu planeerida ja teha teadlikke otsuseid.

Lõppude lõpuks, blackjacki mängimine on alati elementaarne riski-tasuvuse hindamine. Kui pelaaja hindab oma kaarte ja diileri kaarte ning arvutab tõenäosuse, võib ta teha informeeritud otsuseid, mis suurendavad tema võiduvõimalusi.

Seega, kui soovid mängida blackjacki ja parandada oma võiduvõimalusi, tasub alati arvestada kaardipakkide arvuga, mängija ja diileri kaartide väärtustega ning tõenäosustega, et teha teadlikke otsuseid. Nii suurendad enda võiduvõimalusi ja vähendad kaotuse riski.

Blackjacki käigud – mis need on ja kuidas neid kasutada

Blackjacki mängimisel on teatud käike, mida saab teha, et parandada oma võimalusi võita või vältida kaotust. Need käigud on hit, stand, split ja double down.

Hit

See on käsk võtta uus kaart. Kui sa ei ole rahul oma käega ja soovid rohkem punkte saada, võid võtta hit. Kuid tuleb meeles pidada, et liiga palju kaarte võttes võid lõhki minna.

Stand

See on käsk jätta oma praegune käsi nii nagu see on. Kui sa oled rahul oma käega ja soovid jätkata mängimist ilma uue kaardita, siis vali “stand”.

Split

Kui sul on kaks sama väärtusega kaarti käes, siis võid need kaardid lahti lüüa ja mängida neist eraldi käsi. See tähendab, et sul on võimalus võita rohkem raha, kui mängid kahte erinevat kätt.

Double down

See on käsk kahekordistada oma panust ja võtta veel üks kaart. See on hea võimalus, kui sul on hea käsi ja soovid suurendada oma võiduvõimalusi. Kuid tuleb meeles pidada, et see tähendab ka suuremat riski.

Nendest neljast käigust on kõigil oma eelised ja puudused ning nende valik sõltub sinu käest ja kaardimängu seisust. Seepärast on väga oluline neid käike mõista ja osata neid kasutada nii efektiivselt kui võimalik.

Six Card Charlie reegel

Six Card Charlie on blackjacki reegel, mis lubab mängijal võita automaatselt, kui tal õnnestub võtta kuus kaarti ilma lõhki minemata.

Six Card Charlie reegel on eriti kasulik neile mängijatele, kelle käed on lähedal 21 punktile, kuid ei küündi päris 21 punktini välja.

Näiteks, kui sul on kahe kaardiga 17 punkti, siis võid võtta veel kolm kaarti, ilma et sa lõhki läheks ning seejärel võidadki automaatselt.

See on väga suur eelis mängijale, sest paljud mängijad lõhkuvad tavaliselt sellel punktil.

Siiski on ka teatud piirangud, mida tuleb Six Card Charlie reegli kohta meeles pidada. Näiteks ei pruugi mõned kasiinod seda reeglit kohaldada mängides erinevate kaardipakkidega. Samuti võib mõne kasiino jaoks olla reegel, et mängija peab mängima minimumpanusega, et Six Card Charlie reegel kehtiks.

Nii et enne mängima asumist on alati oluline kasiino reegleid hoolikalt uurida.

Six Card Charlie reegli asemel võidakse kasutada ka Five Card Charlie või Seven Card Charlie reeglit, mille puhul kehtib sarnane loogika, kuid vastavalt, kas siis viie või seitsme kaardiga.

Kokkuvõte

Blackjack on suurepärane mäng, mis pakub väga palju võiduvõimalusi.

Blackjackis edu saavutamiseks pead teadma mängu reegleid ja erinevaid käike, nagu näiteks hit, stand, split ja double down.

“Six Card Charlie” reegel annab sulle veel ühe võimaluse võita, kuid see ei pruugi kõigis kasiinodes kehtida. Seetõttu on alati oluline enne mängima asumist uurida kasiino reeglistikku.

Kui oled valmis mängima, siis jääb ainult üle soovida sulle õnne ja meeldivat mänguelamust!

P.S. Kui sa ei taha blackjacki mängimiseks kodust väljuda, alusta mängimist kasvõi kohe mõnest Eesti litsentseeritud online kasiinost!

Exit mobile version